Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΒΙΟΤΡΑΠ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2012-13

Για 15η χρονιά η abgraphics δημιουργεί τον κατάλογο της εταιρείας ΒΙΟΤΡΑΠ. Ο κατάλογος είναι διαστάσεων 30Χ23 και αποτελείται από 256 σελίδες σε 150gr χαρτί ιλλουστρασιον,δεμένο με κλωστοραφή και κυκλοφορεί σε 3000 αντίτυπα.
Η φωτογράφιση έγινε στο χώρο του εργοστασίου και η επεξεργασία των φωτογραφιών έγινε στους υπολογιστές της abgraphics, η οποία ανέλαβε και την φωτογράφιση.
Η επιδίωξη της έκδοσης είναι να δοθεί,όπως και σε κάθε άλλη εργασία,έμφαση στην ποικιλία των χρωμάτων σε συνδυασμό με το λευκό. Το λευκό δίνει χώρο,αναπνοή στο προϊόν και βοηθά το μάτι του αναγνώστη να αισθάνεται άνετα.Επίσης δεν "μπουκώνει" την σελίδα και ταυτόχρονα προδιαθέτει ευχάριστα.
Κάθε είδος επίπλου διακρίνεται με το δικό του χρώμα,ώστε κάθε είδος να είναι ξεχωρισμένο από τα άλλα.
Η κάθε σελίδα διακρίνεται από μια έγχρωμη φαρδιά γραμμή όπου βρίσκονται γραμμένα οι κωδικοί των επίπλων και η βάση είναι λευκή.
Οι εισαγωγικές σελίδες έχουν μια διακριτική καμπύλη που οδηγεί προς τα μέσα τον επισκέπτη- αναγνώστη, παρακινώντας τον να προχωρήσει σε όλον τον κατάλογο.
Πιστεύουμε πως η εποχή μας απαιτεί απλότητα, τοσο σε χρώμα όσο και σε γραμμές, και εκεί δώσαμε έμφαση.


Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Στο ουζερί μεζεδοπωλείο "το πυροφάνι" στην πλατεία Καμινίων, στον Πειραιά,κάθε Τρίτη βράδυ,ο ρεμπέτης Μανώλης Πάππος,τραγουδά την ψυχή του Ελληνα. Σε πείσμα όλων εκείνων που θεωρούν πως η ζωή είναι μόνο η δουλειά,και παρά την οικονομική δυσκολία του μέσου Ελληνα, στο πυροφάνι πιστεύουν στην συνέχιση της ζωής του με μουσική και φαγητό,εστω και λιτό. Το μπουζούκι που τόσο γνωστό έχει γίνει στο εξωτερικό, σύμβολο του εκδηλωτικού Ελληνα,γίνεται στην αφίσσα πρώτο θέμα.Αντί της φωτογραφίας του καλλιτέχνη η abgraphics θεώρησε πως έπρεπε να τονιστεί η καρδιά του ρεμπέτικου που είναι το μπουζούκι και το κομπολόϊ. Με το μπουζούκι πρώτο θέμα και τα κομπολόγια που διακοσμούν το κατάστημα του μεζεδοπωλείου, συνδυάσαμε όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για να υπάρξει η διάθεση και το κέφι για φαγητό και τραγούδι. Καλή διασκέδαση.